,


Tuesday, August 23, 2011

Jika belum siap,Cintai ia dalam Diam...


Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang,cukup cintai dia dalam diam..kerana diammu adalah salah 1 bukti cintamu padanya..Kau ingin memuliakan dia,dengan tidak mengajaknya menjalinkan hubungan yang terlarang.Kau tak mau merosakkan kesucian dan penjagaan hatinya..


kerana diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu.. menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merosak izzah dan iffahmu ..kerana diammu bukti kesetiaanmu padanya ..kerana mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt. pilihkan untukmu ...
ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali? yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indahkerana dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ...hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ...bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap padanya ?
dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata, biarkan ia tetap diam ...jika dia memang bukan milikmu, hanya Allah yang mengetahuinya dan melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat ...
biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...jom komen di entry Fahz..TQVM :)

6 comments:

  1. bukan la bobo.hahahha.lagu cuma kat youtube tu je..

    ReplyDelete
  2. pendapat pika.. kalw syg seseorg tu.. x perlu nk tunjuk2 dekat owg, syg die dlm diam.. terutama y belm kawen ag.. sbb x smestinya owg tu jd mlik kita..

    ReplyDelete
  3. yup.betul 2 pika.kdg2 bercinta bagai nak rak.lastly tak de pe pon.hmm

    ReplyDelete

awak,tinggalkan komen ye..Satu pun dah okey :).kalau komen yg membina lagi bagus :)